logo_ro_mic

 Magyar RomânăDeutsch
There are no translations available.

Conac Secuiesc

Constructia Conculului Secuiesc a fost realizata intre anii 1889-1890, conform descoperirilor inscriptionate pe unele elemente de constructii. Prima atestare inregistrata in documentele istorice dateaza din anii 1930-1945, cand faimoasa familia Gyorgy detinea un prosper han si o bacanie.

Unele activitati le mai putem observa si in zilele noastre conform unor descoperiri din arhivele locale. Aceste documente sunt sub forma de facturi, zapisuri si diferite intelegeri.
La acea vreme in pivnitele hanului se gaseau vinuri gustoase din zona Balaton-ului precum si numeroase soirui de bere aduse tocmai din Budapesta. Ca si in vremurile noastre, Conacul Secuiesc reprezenta o atractie locala imbinata cu necesitatile zilnice ale oamenilor.

O buna perioada de timp proprietarii au locuit impreuna cu familiile in primitorul conac. Una din atractiile conacului era cuptorul de copt paine pentru localnici si oaspeti. In vremurile noastre Conacul se bucura de un proces de restaurare, urmand sa ofere oaspetilor posibilitatea gazduirii in camere utilate modern cu toate necesitatile vremurilor noastre, dar pastrand izul vremurilor apuse. Vom fi bucurosi sa ne fiti oaspeti!


DSCN2186 foto-interior